Discover hidden value of almond by-products: Nutritional, sensory, technological and microbiological aspects
2024-01-01 Lacivita, Valentina; Derossi, Antonio; Caporizzi, Rossella; Lamacchia, Carmela; Speranza, Barbara; Guerrieri, Angela; Racioppo, Angela; Corbo, Maria Rosaria; Sinigaglia, Milena; Severini, Carla
Estrapolazione di simulazioni di laboratorio alle condizioni di sterilizzazione termica per prodotti alimentari confezionati
1999-01-01 Falcone, P.; Anese, M.; Severini, Carla; Massini, R.
Application of Vacuum Impregnation Techniques to Improve the pH Reduction of Vegetables: Study on Carrots and Eggplants
2012-01-01 Derossi, Antonio; De Pilli, Teresa; Severini, Carla
Caratteristiche chimiche dell'estratto di caffè. Nota 2. Cinetica di estrazione delle sostanze volatili
1988-01-01 Severini, Carla; Mastrocola, D; Nicoli, M. C.; Dalla Rosa, M.
Extrudabilité et stabilité des mélanges grasses en cuisson-extrusion. Comparaison entre extrudeurs mono-vis et bi-vis
2005-01-01 De Pilli, Teresa; Severini, Carla; Baiano, Antonietta; Arhaliass, A; Legrand, J.
Prediction of heating lenght to obtain a definite F values during pasteurization of canned food
2013-01-01 Derossi, Antonio; De Pilli, Teresa; La Penna, Maria Pina; Severini, Carla
Acidifying-blanching of “Cicorino” leaves: effects of recycling of processing solution on product pH
2004-01-01 Severini, Carla; Derossi, Antonio; De Pilli, Teresa; Baiano, Antonietta
Autoxidation of packaged almonds as affected by Maillard reaction volatile compounds derived from roasting
2000-01-01 Severini, Carla; Gomes, T.; De Pilli, Teresa; Romani, S.; Massini, R.
Could 3D food printing help to improve the food supply chain resilience against disruptions such as caused by pandemic crises?
2021-01-01 Derossi, A.; Bhandari, B.; Van Bommel, K.; Noort, M.; Severini, C.
Ultrasound - assisted extraction to improvethe recovery of phenols and antioxidants from spent espresso coffee ground:a study byresponse surface methodoligy and desirability approach
2016-01-01 Severini, Carla; Derossi, Antonio; Fiore, A. G.
Uso di sostanze umettanti per la stabilizzazione di conserve vegetali
2002-01-01 Severini, Carla; De Pilli, Teresa; Derossi, Antonio; De Lorenzo, E.
Food processing nello spazio: applicazione delle inflatable technologies
2010-01-01 Derossi, Antonio; De Pilli, Teresa; Severini, Carla
Manufacturing personalized food for people uniqueness. An overview from traditional to emerging technologies
2020-01-01 Derossi, Antonio; Husain, Ahmad; Caporizzi, Rossella; Severini, Carla
How the variance of some extraction variables may affect the quality of espresso coffees served in coffee shops
2016-01-01 Severini, Carla; Derossi, Antonio; Fiore, Anna G; De Pilli, Teresa; Alessandrino, Ofelia; Del Mastro, Arcangela
Study and optimization of osmotic dehydration of cherry tomatoes in complex solution by response surface methodology and desirability approach
2014-01-01 Derossi, Antonio; Severini, Carla; De Mastro, A.; De Pilli, Teresa
Valutazione della nicotinammide in alimenti a base di cereali mediante diversi metodi analitici
2012-01-01 De Pilli, Teresa; De Filippis, A.; Derossi, Antonio; Severini, Carla
Effects of Drying Processing Conditions on the Quality of Uncooked and Cooked Pasta Made Up of Nonconventional Raw Material
2015-01-01 Severini, Carla; De Pilli, Teresa; Derossi, Antonio; Giuliani, Roma
Studio sulle caratteristiche qualitative del caffè espresso all’italiana attraverso una indagine negli esercizi di vendita
1999-01-01 Severini, Carla; De Pilli, Teresa; Romani, S.; Pinnavaia, G. G.
Study of starch-lipid complexes in model system and real food produced using extrusion-cooking technology
2011-01-01 De Pilli, Teresa; Derossi, Antonio; Talja, R. A.; Jouppila, K.; Severini, Carla
Preventing enzymatic browning of potato by microwave blanching
2001-01-01 Severini, Carla; De Pilli, Teresa; Baiano, Antonietta; Mastrocola, D.; Massini, R.
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile
Scopri
Tipologia
- 1 Contributo su Rivista18520
- 2 Contributo in Volume1
Data di pubblicazione
- In corso di stampa32
- 2020 - 20264822
- 2010 - 20196821
- 2000 - 20094243
- 1990 - 19992077
- 1980 - 1989501
- 1973 - 197925
Editore
- IOBC/OILB2
- Accademia Nazonalke Italiana di Entomologia1
- Associazione Italiana di Telerilevamento1
- BHCICOP1
- Edizioni Scientifiche Italiane1
- Edizioni Università degli Studi di Cassino1
- Iovene1
- Istituto Superiore di Sanità1
- J. Martin-Gil1
- M & B Publishing1
Rivista
- PHYSICAL REVIEW LETTERS351
- PHYSICAL REVIEW D, PARTICLES, FIELDS, GRAVITATION, AND COSMOLOGY204
- IL FALLIMENTO E LE ALTRE PROCEDURE CONCORSUALI95
- SUSTAINABILITY86
- INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES83
- PLOS ONE81
- LA RADIOLOGIA MEDICA80
- IL FORO ITALIANO73
- PLANT BIOSYSTEMS71
- SCIENTIFIC REPORTS68
Keyword
- Humans439
- Female216
- Male210
- Italy169
- COVID-19126
- Medicine (all)112
- Aged103
- Middle Aged100
- Animals98
- Adult95
Lingua
- eng10956
- ita4796
- fre83
- spa55
- por38
- und27
- ger20
- lat11
- grc6
- hrv2
Accesso al fulltext
- no fulltext18501
- open14
- reserved4
- restricted2
Appartenenza
- DIPARTIMENTO AGRICOLTURA, AMBIENTE E ALIMENTI3342
- DIPARTIMENTO DI BIOSCIENZE E TERRITORIO4017
- DIPARTIMENTO DI ECONOMIA1499
- DIPARTIMENTO DI MEDICINA E DI SCIENZE DELLA SALUTE6696
- DIPARTIMENTO DI SCIENZE UMANISTICHE, SOCIALI E DELLA FORMAZIONE1920
- DIPARTIMENTO GIURIDICO1421