TIPALDI, LUCA
TIPALDI, LUCA
DIPARTIMENTO AGRICOLTURA, AMBIENTE E ALIMENTI
Antimicrobial activity of gallic acid against food-related Pseudomonas strains and its use as biocontrol tool to improve the shelf life of fresh black truffles
2018-01-01 Sorrentino, Elena; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Pannella, Gianfranco; Maiuro, Lucia; Sturchio, Marina; Coppola, Raffaele; Tremonte, Patrizio
Antimicrobial activity of Lactobacillus plantarum strains isolated from different environments: A preliminary study
2017-01-01 Tremonte, Patrizio; Pannella, Gianfranco; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Sturchio, Marina; Coppola, Raffaele; Luongo, D.; Sorrentino, Elena
Antimicrobial activity of phenolic compounds
2011-01-01 Tipaldi, Luca; Di Renzo, T; Succi, Mariantonietta; Tremonte, P; Reale, A; Pannella, G; Sorrentino, Elena; Coppola, Raffaele
Antimicrobial effect of Malpighia punicifolia and extension of water buffalo steak shelf-life
2016-01-01 Tremonte, Patrizio; Sorrentino, Elena; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Pannella, Gianfranco; Ibañez, E.; Mendiola, J. A.; Di Renzo, T.; Reale, A.; Coppola, Raffaele
Caratteristiche microbiologiche del Pane di Montecalvo Irpino
2013-01-01 Succi, Mariantonietta; Tremonte, P; Reale, A; Pannella, G; Tipaldi, Luca; Di Renzo, T; Ievoli, Corrado; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena
Composti naturali: effetto antimicrobico sui microrganismi di interesse alimentare e potenziale applicazione nella preparazione di prodotti carnei fermentati
2011-01-18 Tipaldi, Luca
Concerns and solutions for raw milk from vending machines
2019-01-01 Pannella, G.; Messia, M. C.; Tremonte, P.; Tipaldi, L.; La Gatta, B.; Lombardi, S. J.; Succi, M.; Marconi, E.; Coppola, R.; Sorrentino, E.
Detection of different microenvironments and Lactobacillus sakei biotypes in Ventricina, a traditional fermented sausage from central Italy
2017-01-01 Tremonte, Patrizio; Sorrentino, Elena; Pannella, Gianfranco; Tipaldi, Luca; Sturchio, Marina; Masucci, A.; Maiuro, Lucia; Coppola, Raffaele; Succi, Mariantonietta
Effect of phenolic compounds on the growth and L-malic acid metabolism of Oenococcus oeni
2012-01-01 Lombardi, Silvia Jane; Tremonte, Patrizio; Succi, Mariantonietta; Testa, Bruno; Pannella, G; Tipaldi, Luca; Sorrentino, Elena; Coppola, Raffaele; Iorizzo, Massimo
Effects of natural compounds on food-related microorganisms
2011-01-01 Tipaldi, Luca; Tremonte, P; Reale, A; Succi, Mariantonietta; Di Renzo, T; Pannella, G; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena
Evaluation microbiological and technological features of commercial baker’s yeasts
2011-01-01 Di Renzo, T; Succi, Mariantonietta; Tremonte, P; Tipaldi, Luca; Pannella, G; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena; Reale, A.
Evoluzione delle comunità microbiche durante il processo di produzione di birra artigianale.
2011-01-01 Tremonte, Patrizio; Succi, Mariantonietta; Pannella, Gianfranco; DI RENZO, Tiziana; Tipaldi, Luca; Reale, Anna; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena
Extract of Malpighia punicifolia as preservative agent in fresh buffalo steaks
2011-01-01 Tipaldi, Luca; Di Renzo, T; Tremonte, P; Succi, Mariantonietta; Reale, A; Pannella, G; Sorrentino, Elena; Coppola, Raffaele
Growth of Lactobacillus GG and Lactobacillus paracasei F19 in presence of prebiotics
2011-01-01 Di Renzo, T; Pannella, G; Tremonte, P; Reale, A; Tipaldi, Luca; Sorrentino, Elena; Coppola, Raffaele; Succi, Mariantonietta
Homology modelling per la predizione della struttura di una universal stress protein (usp) in Listeria innocua
2012-01-01 Pannella, G; Fraternali, F; Tremonte, P; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Petrone, M; Sorrentino, Elena; Coppola, Raffaele
Homology-based modeling of Universal Stress Protein from Listeria innocua up-regulated under acid stress conditions
2016-01-01 Tremonte, Patrizio; Succi, Mariantonietta; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena; Tipaldi, Luca; Picariello, Gianluca; Pannella, Gianfranco; Fraternali, Franca
Influence of ripening conditions on Scamorza cheese quality
2013-01-01 Sorrentino, Elena; Tipaldi, Luca; Pannella, Gianfranco; LA FIANZA, Giovanna; Succi, Mariantonietta; Tremonte, Patrizio
Inhibition of food-related microorganisms by Lactobacillus plantarum
2011-01-01 Tremonte, Patrizio; Pannella, G; Di Renzo, T; Succi, Mariantonietta; Reale, A; Tipaldi, Luca; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena
Interactions between Lactobacillus sakei and CNC (Staphylococcus xylosus and Kocuria varians) and their influence on proteolytic activity
2010-01-01 Tremonte, Patrizio; Reale, A; Di Renzo, T; Tipaldi, Luca; Di Luccia, A; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena; Succi, Mariantonietta
Lactobacillus plantarum 29 inhibits Penicillium spp. involved in the spoilage of black truffles (Tuber aestivum)
2013-01-01 Sorrentino, Elena; Reale, A; Tremonte, Patrizio; Maiuro, Lucia; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Di Renzo, T; Pannella, G; Coppola, Raffaele
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Antimicrobial activity of gallic acid against food-related Pseudomonas strains and its use as biocontrol tool to improve the shelf life of fresh black truffles | 1-gen-2018 | Sorrentino, Elena; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Pannella, Gianfranco; Maiuro, Lucia; Sturchio, Marina; Coppola, Raffaele; Tremonte, Patrizio | |
Antimicrobial activity of Lactobacillus plantarum strains isolated from different environments: A preliminary study | 1-gen-2017 | Tremonte, Patrizio; Pannella, Gianfranco; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Sturchio, Marina; Coppola, Raffaele; Luongo, D.; Sorrentino, Elena | |
Antimicrobial activity of phenolic compounds | 1-gen-2011 | Tipaldi, Luca; Di Renzo, T; Succi, Mariantonietta; Tremonte, P; Reale, A; Pannella, G; Sorrentino, Elena; Coppola, Raffaele | |
Antimicrobial effect of Malpighia punicifolia and extension of water buffalo steak shelf-life | 1-gen-2016 | Tremonte, Patrizio; Sorrentino, Elena; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Pannella, Gianfranco; Ibañez, E.; Mendiola, J. A.; Di Renzo, T.; Reale, A.; Coppola, Raffaele | |
Caratteristiche microbiologiche del Pane di Montecalvo Irpino | 1-gen-2013 | Succi, Mariantonietta; Tremonte, P; Reale, A; Pannella, G; Tipaldi, Luca; Di Renzo, T; Ievoli, Corrado; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena | |
Composti naturali: effetto antimicrobico sui microrganismi di interesse alimentare e potenziale applicazione nella preparazione di prodotti carnei fermentati | 18-gen-2011 | Tipaldi, Luca | |
Concerns and solutions for raw milk from vending machines | 1-gen-2019 | Pannella, G.; Messia, M. C.; Tremonte, P.; Tipaldi, L.; La Gatta, B.; Lombardi, S. J.; Succi, M.; Marconi, E.; Coppola, R.; Sorrentino, E. | |
Detection of different microenvironments and Lactobacillus sakei biotypes in Ventricina, a traditional fermented sausage from central Italy | 1-gen-2017 | Tremonte, Patrizio; Sorrentino, Elena; Pannella, Gianfranco; Tipaldi, Luca; Sturchio, Marina; Masucci, A.; Maiuro, Lucia; Coppola, Raffaele; Succi, Mariantonietta | |
Effect of phenolic compounds on the growth and L-malic acid metabolism of Oenococcus oeni | 1-gen-2012 | Lombardi, Silvia Jane; Tremonte, Patrizio; Succi, Mariantonietta; Testa, Bruno; Pannella, G; Tipaldi, Luca; Sorrentino, Elena; Coppola, Raffaele; Iorizzo, Massimo | |
Effects of natural compounds on food-related microorganisms | 1-gen-2011 | Tipaldi, Luca; Tremonte, P; Reale, A; Succi, Mariantonietta; Di Renzo, T; Pannella, G; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena | |
Evaluation microbiological and technological features of commercial baker’s yeasts | 1-gen-2011 | Di Renzo, T; Succi, Mariantonietta; Tremonte, P; Tipaldi, Luca; Pannella, G; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena; Reale, A. | |
Evoluzione delle comunità microbiche durante il processo di produzione di birra artigianale. | 1-gen-2011 | Tremonte, Patrizio; Succi, Mariantonietta; Pannella, Gianfranco; DI RENZO, Tiziana; Tipaldi, Luca; Reale, Anna; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena | |
Extract of Malpighia punicifolia as preservative agent in fresh buffalo steaks | 1-gen-2011 | Tipaldi, Luca; Di Renzo, T; Tremonte, P; Succi, Mariantonietta; Reale, A; Pannella, G; Sorrentino, Elena; Coppola, Raffaele | |
Growth of Lactobacillus GG and Lactobacillus paracasei F19 in presence of prebiotics | 1-gen-2011 | Di Renzo, T; Pannella, G; Tremonte, P; Reale, A; Tipaldi, Luca; Sorrentino, Elena; Coppola, Raffaele; Succi, Mariantonietta | |
Homology modelling per la predizione della struttura di una universal stress protein (usp) in Listeria innocua | 1-gen-2012 | Pannella, G; Fraternali, F; Tremonte, P; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Petrone, M; Sorrentino, Elena; Coppola, Raffaele | |
Homology-based modeling of Universal Stress Protein from Listeria innocua up-regulated under acid stress conditions | 1-gen-2016 | Tremonte, Patrizio; Succi, Mariantonietta; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena; Tipaldi, Luca; Picariello, Gianluca; Pannella, Gianfranco; Fraternali, Franca | |
Influence of ripening conditions on Scamorza cheese quality | 1-gen-2013 | Sorrentino, Elena; Tipaldi, Luca; Pannella, Gianfranco; LA FIANZA, Giovanna; Succi, Mariantonietta; Tremonte, Patrizio | |
Inhibition of food-related microorganisms by Lactobacillus plantarum | 1-gen-2011 | Tremonte, Patrizio; Pannella, G; Di Renzo, T; Succi, Mariantonietta; Reale, A; Tipaldi, Luca; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena | |
Interactions between Lactobacillus sakei and CNC (Staphylococcus xylosus and Kocuria varians) and their influence on proteolytic activity | 1-gen-2010 | Tremonte, Patrizio; Reale, A; Di Renzo, T; Tipaldi, Luca; Di Luccia, A; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena; Succi, Mariantonietta | |
Lactobacillus plantarum 29 inhibits Penicillium spp. involved in the spoilage of black truffles (Tuber aestivum) | 1-gen-2013 | Sorrentino, Elena; Reale, A; Tremonte, Patrizio; Maiuro, Lucia; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Di Renzo, T; Pannella, G; Coppola, Raffaele |