Some aspects of the use of irregular work for the production of food, in Italy and around the world, and some virtuous experiences are analyzed. Today’s consumer feels the need to make use of a sustainable agri-food chain, also from the point of view of work, and is willing to recognize the added value that ethical certification can attribute to the pro-duction process.
Si analizzano alcuni aspetti dell’utilizzo del lavoro irregolare per la produzione di derrate alimentari, in Italia e nel mondo, ed alcune esperienze virtuose. Il consumatore odierno avverte l’esigenza di avvalersi di una filiera agroalimentare sostenibile, anche sotto il profilo del lavoro, ed è disposto a riconoscere il valore aggiunto che la certificazione etica può attribuire al processo produttivo.
La filiera agroalimentare “etica” e la tutela del lavoro
Lorenza Paoloni
Primo
2020-01-01
Abstract
Some aspects of the use of irregular work for the production of food, in Italy and around the world, and some virtuous experiences are analyzed. Today’s consumer feels the need to make use of a sustainable agri-food chain, also from the point of view of work, and is willing to recognize the added value that ethical certification can attribute to the pro-duction process.I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.