MESSIA, Maria Cristina
MESSIA, Maria Cristina
DIPARTIMENTO AGRICOLTURA, AMBIENTE E ALIMENTI
A bienzyme electrode probe for malate
1996-01-01 Messia, Maria Cristina; Compagnone, D; Esti, M; Palleschi, G.
A maltose biosensor for determining gelatinized starch in processed cereal foods
2004-01-01 Marconi, Emanuele; Messia, Maria Cristina; Palleschi, G; Cubadda, R.
Aflatossina M1 nel latte: disamina di metodi analitici
2004-01-01 Marconi, Emanuele; Panfili, Gianfranco; Messia, Maria Cristina; Candigliota, T; Gandolfi, I; Besia, G; Moscone, D; Micheli, L; Palleschi, G.
Aflatoxin M1 analysis in milk: reference methods for the validation of electrochemical immunosensors
2003-01-01 Marconi, Emanuele; Panfili, Gianfranco; Messia, Maria Cristina; Candigliota, T; Moscone, D; Micheli, L; Palleschi, G.
Aflatoxin M1 determination in raw milk using a flow-injection immunoassay system
2004-01-01 Badea, M; Micheli, L; Messia, Maria Cristina; Candigliota, T; Marconi, Emanuele; Mottram, T; Velasco Garcia, M; Moscone, D; Palleschi, G.
Aflatoxin M1 detrmination in raw milk using a flow injection immunoassay system
2003-01-01 Badea, M; Micheli, L; Messia, Maria Cristina; Candigliota, T; Marconi, Emanuele; Palleschi, G.
Air classification as a useful technology to obtain phenolics-enriched buckwheat flour fractions
2021-01-01 Martin-Garcia, B.; Verardo, V.; Diaz de Cerio, E.; Razola-Diaz, M. D. C.; Messia, M. C.; Marconi, E.; Gomez-Caravaca, A. M.
Alginate-Based Emulsions and Hydrogels for Extending the Shelf Life of Banana Fruit
2024-01-01 Iacovino, S.; Cofelice, M.; Sorrentino, E.; Cuomo, F.; Messia, M. C.; Lopez, F.
Application of Lactiplantibacillus plantarum LP95 as a Functional Starter Culture in Fermented Tofu Production
2024-01-01 Letizia, F.; Fusco, G. M.; Fratianni, A.; Gaeta, I.; Carillo, P.; Messia, M. C.; Iorizzo, M.
Applicazione di un biosensore elettrochimico a maltosio per la misura dell'amido danneggiato e gelatinizzato e dell'attività amilasica nei cereali e derivati
2000-01-01 Baldino, C; Messia, Maria Cristina; Marconi, Emanuele; Cubadda, R.
Arabinoxylans and β-glucans assessment in cereals
2017-01-01 Messia, Maria Cristina; Candigliota, Tiziana; DE ARCANGELIS, Elisa; Marconi, Emanuele
Aspetti tecnologici e regolatori per lo sviluppo di alimenti funzionali a base di cereali
2020-01-01 Messia, M. C.; DE ARCANGELIS, E.
Assessment of Nutritional Value and Maillard Reaction in Different Gluten-Free Pasta
2023-01-01 Messia, M. C.; Cuomo, F.; Quiquero, M.; Verardo, V.; Marconi, E.
Assessment of Phytochemical Compounds in Functional Couscous: Determination of Free and Bound Phenols and Alkylresorcinols
2020-01-01 Oriente, Manuela; Díaz-de-Cerio, Elixabet; Verardo, Vito; Cristina Messia, Maria; María Gómez-Caravaca, Ana; Marconi, Emanuele
Assessment of quality and technological characterization of lactose-hydrolyzed milk
2007-01-01 Messia, Maria Cristina; Candigliota, T; Marconi, Emanuele
BIOCHEMICAL AND TECHNOLOGICAL INDICATORS OF PASTA QUALITY
2004-01-01 Carcea, M.; Guerrieri, N.; Marconi, Emanuele; Salvatorelli, S.; Franchi, E.; Messia, Maria Cristina
Biosensori elettrochimici per la valutazione della qualità di pesche e kiwi
1996-01-01 Esti, M; Messia, Maria Cristina; Bertocchi, P; Moscone, D; Palleschi, G.
Biosensori elettrochimici per la valutazione della qualità di pesche e kiwi
1997-01-01 Esti, M; Messia, Maria Cristina; Bertocchi, P; Moscone, D; Palleschi, G.
Biosensors and biosensing for analysis of lactate and malate in wines with electrochemical procedures
1998-01-01 Palleschi, G; Compagnone, D; Volpe, G; Esti, M; Messia, M; LA NOTTE, E
Biosensors for assessing some technological properties of wheat flours and cereal processed foods
2003-01-01 Marconi, Emanuele; Messia, Maria Cristina; Palleschi, G; Moscone, D; Cubadda, R.
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
A bienzyme electrode probe for malate | 1-gen-1996 | Messia, Maria Cristina; Compagnone, D; Esti, M; Palleschi, G. | |
A maltose biosensor for determining gelatinized starch in processed cereal foods | 1-gen-2004 | Marconi, Emanuele; Messia, Maria Cristina; Palleschi, G; Cubadda, R. | |
Aflatossina M1 nel latte: disamina di metodi analitici | 1-gen-2004 | Marconi, Emanuele; Panfili, Gianfranco; Messia, Maria Cristina; Candigliota, T; Gandolfi, I; Besia, G; Moscone, D; Micheli, L; Palleschi, G. | |
Aflatoxin M1 analysis in milk: reference methods for the validation of electrochemical immunosensors | 1-gen-2003 | Marconi, Emanuele; Panfili, Gianfranco; Messia, Maria Cristina; Candigliota, T; Moscone, D; Micheli, L; Palleschi, G. | |
Aflatoxin M1 determination in raw milk using a flow-injection immunoassay system | 1-gen-2004 | Badea, M; Micheli, L; Messia, Maria Cristina; Candigliota, T; Marconi, Emanuele; Mottram, T; Velasco Garcia, M; Moscone, D; Palleschi, G. | |
Aflatoxin M1 detrmination in raw milk using a flow injection immunoassay system | 1-gen-2003 | Badea, M; Micheli, L; Messia, Maria Cristina; Candigliota, T; Marconi, Emanuele; Palleschi, G. | |
Air classification as a useful technology to obtain phenolics-enriched buckwheat flour fractions | 1-gen-2021 | Martin-Garcia, B.; Verardo, V.; Diaz de Cerio, E.; Razola-Diaz, M. D. C.; Messia, M. C.; Marconi, E.; Gomez-Caravaca, A. M. | |
Alginate-Based Emulsions and Hydrogels for Extending the Shelf Life of Banana Fruit | 1-gen-2024 | Iacovino, S.; Cofelice, M.; Sorrentino, E.; Cuomo, F.; Messia, M. C.; Lopez, F. | |
Application of Lactiplantibacillus plantarum LP95 as a Functional Starter Culture in Fermented Tofu Production | 1-gen-2024 | Letizia, F.; Fusco, G. M.; Fratianni, A.; Gaeta, I.; Carillo, P.; Messia, M. C.; Iorizzo, M. | |
Applicazione di un biosensore elettrochimico a maltosio per la misura dell'amido danneggiato e gelatinizzato e dell'attività amilasica nei cereali e derivati | 1-gen-2000 | Baldino, C; Messia, Maria Cristina; Marconi, Emanuele; Cubadda, R. | |
Arabinoxylans and β-glucans assessment in cereals | 1-gen-2017 | Messia, Maria Cristina; Candigliota, Tiziana; DE ARCANGELIS, Elisa; Marconi, Emanuele | |
Aspetti tecnologici e regolatori per lo sviluppo di alimenti funzionali a base di cereali | 1-gen-2020 | Messia, M. C.; DE ARCANGELIS, E. | |
Assessment of Nutritional Value and Maillard Reaction in Different Gluten-Free Pasta | 1-gen-2023 | Messia, M. C.; Cuomo, F.; Quiquero, M.; Verardo, V.; Marconi, E. | |
Assessment of Phytochemical Compounds in Functional Couscous: Determination of Free and Bound Phenols and Alkylresorcinols | 1-gen-2020 | Oriente, Manuela; Díaz-de-Cerio, Elixabet; Verardo, Vito; Cristina Messia, Maria; María Gómez-Caravaca, Ana; Marconi, Emanuele | |
Assessment of quality and technological characterization of lactose-hydrolyzed milk | 1-gen-2007 | Messia, Maria Cristina; Candigliota, T; Marconi, Emanuele | |
BIOCHEMICAL AND TECHNOLOGICAL INDICATORS OF PASTA QUALITY | 1-gen-2004 | Carcea, M.; Guerrieri, N.; Marconi, Emanuele; Salvatorelli, S.; Franchi, E.; Messia, Maria Cristina | |
Biosensori elettrochimici per la valutazione della qualità di pesche e kiwi | 1-gen-1996 | Esti, M; Messia, Maria Cristina; Bertocchi, P; Moscone, D; Palleschi, G. | |
Biosensori elettrochimici per la valutazione della qualità di pesche e kiwi | 1-gen-1997 | Esti, M; Messia, Maria Cristina; Bertocchi, P; Moscone, D; Palleschi, G. | |
Biosensors and biosensing for analysis of lactate and malate in wines with electrochemical procedures | 1-gen-1998 | Palleschi, G; Compagnone, D; Volpe, G; Esti, M; Messia, M; LA NOTTE, E | |
Biosensors for assessing some technological properties of wheat flours and cereal processed foods | 1-gen-2003 | Marconi, Emanuele; Messia, Maria Cristina; Palleschi, G; Moscone, D; Cubadda, R. |