TIPALDI, LUCA

TIPALDI, LUCA  

DIPARTIMENTO AGRICOLTURA, AMBIENTE E ALIMENTI  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 36 (tempo di esecuzione: 0.033 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Antimicrobial activity of gallic acid against food-related Pseudomonas strains and its use as biocontrol tool to improve the shelf life of fresh black truffles 1-gen-2018 Sorrentino, Elena; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Pannella, Gianfranco; Maiuro, Lucia; Sturchio, Marina; Coppola, Raffaele; Tremonte, Patrizio
Antimicrobial activity of Lactobacillus plantarum strains isolated from different environments: A preliminary study 1-gen-2017 Tremonte, Patrizio; Pannella, Gianfranco; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Sturchio, Marina; Coppola, Raffaele; Luongo, D.; Sorrentino, Elena
Antimicrobial activity of phenolic compounds 1-gen-2011 Tipaldi, Luca; Di Renzo, T; Succi, Mariantonietta; Tremonte, P; Reale, A; Pannella, G; Sorrentino, Elena; Coppola, Raffaele
Antimicrobial effect of Malpighia punicifolia and extension of water buffalo steak shelf-life 1-gen-2016 Tremonte, Patrizio; Sorrentino, Elena; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Pannella, Gianfranco; Ibañez, E.; Mendiola, J. A.; Di Renzo, T.; Reale, A.; Coppola, Raffaele
Caratteristiche microbiologiche del Pane di Montecalvo Irpino 1-gen-2013 Succi, Mariantonietta; Tremonte, P; Reale, A; Pannella, G; Tipaldi, Luca; Di Renzo, T; Ievoli, Corrado; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena
Composti naturali: effetto antimicrobico sui microrganismi di interesse alimentare e potenziale applicazione nella preparazione di prodotti carnei fermentati 18-gen-2011 Tipaldi, Luca
Concerns and solutions for raw milk from vending machines 1-gen-2019 Pannella, G.; Messia, M. C.; Tremonte, P.; Tipaldi, L.; La Gatta, B.; Lombardi, S. J.; Succi, M.; Marconi, E.; Coppola, R.; Sorrentino, E.
Detection of different microenvironments and Lactobacillus sakei biotypes in Ventricina, a traditional fermented sausage from central Italy 1-gen-2017 Tremonte, Patrizio; Sorrentino, Elena; Pannella, Gianfranco; Tipaldi, Luca; Sturchio, Marina; Masucci, A.; Maiuro, Lucia; Coppola, Raffaele; Succi, Mariantonietta
Effect of phenolic compounds on the growth and L-malic acid metabolism of Oenococcus oeni 1-gen-2012 Lombardi, Silvia Jane; Tremonte, Patrizio; Succi, Mariantonietta; Testa, Bruno; Pannella, G; Tipaldi, Luca; Sorrentino, Elena; Coppola, Raffaele; Iorizzo, Massimo
Effects of natural compounds on food-related microorganisms 1-gen-2011 Tipaldi, Luca;  Tremonte, P; Reale, A; Succi, Mariantonietta;  Di Renzo, T;  Pannella, G; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena
Evaluation microbiological and technological features of commercial baker’s yeasts 1-gen-2011 Di Renzo, T; Succi, Mariantonietta; Tremonte, P; Tipaldi, Luca; Pannella, G; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena; Reale, A.
Evoluzione delle comunità microbiche durante il processo di produzione di birra artigianale. 1-gen-2011 Tremonte, Patrizio; Succi, Mariantonietta; Pannella, Gianfranco; DI RENZO, Tiziana; Tipaldi, Luca; Reale, Anna; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena
Extract of Malpighia punicifolia as preservative agent in fresh buffalo steaks 1-gen-2011 Tipaldi, Luca; Di Renzo, T; Tremonte, P; Succi, Mariantonietta; Reale, A; Pannella, G; Sorrentino, Elena; Coppola, Raffaele
Growth of Lactobacillus GG and Lactobacillus paracasei F19 in presence of prebiotics 1-gen-2011 Di Renzo, T; Pannella, G; Tremonte, P; Reale, A; Tipaldi, Luca; Sorrentino, Elena; Coppola, Raffaele; Succi, Mariantonietta
Homology modelling per la predizione della struttura di una universal stress protein (usp) in Listeria innocua 1-gen-2012 Pannella, G; Fraternali, F; Tremonte, P; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Petrone, M; Sorrentino, Elena; Coppola, Raffaele
Homology-based modeling of Universal Stress Protein from Listeria innocua up-regulated under acid stress conditions 1-gen-2016 Tremonte, Patrizio; Succi, Mariantonietta; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena; Tipaldi, Luca; Picariello, Gianluca; Pannella, Gianfranco; Fraternali, Franca
Influence of ripening conditions on Scamorza cheese quality 1-gen-2013 Sorrentino, Elena; Tipaldi, Luca; Pannella, Gianfranco; LA FIANZA, Giovanna; Succi, Mariantonietta; Tremonte, Patrizio
Inhibition of food-related microorganisms by Lactobacillus plantarum 1-gen-2011 Tremonte, Patrizio; Pannella, G; Di Renzo, T; Succi, Mariantonietta; Reale, A; Tipaldi, Luca; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena
Interactions between Lactobacillus sakei and CNC (Staphylococcus xylosus and Kocuria varians) and their influence on proteolytic activity 1-gen-2010 Tremonte, Patrizio; Reale, A; Di Renzo, T; Tipaldi, Luca; Di Luccia, A; Coppola, Raffaele; Sorrentino, Elena; Succi, Mariantonietta
Lactobacillus plantarum 29 inhibits Penicillium spp. involved in the spoilage of black truffles (Tuber aestivum) 1-gen-2013 Sorrentino, Elena; Reale, A; Tremonte, Patrizio; Maiuro, Lucia; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Di Renzo, T; Pannella, G; Coppola, Raffaele